SGF-Nytt
Under november 2018 genomförde SGF sina traditionsenliga planeringsdagar där styrelsen, ordförandena i arbetsgrupper och lokalföreningar samt sekretariat och kursadministration deltog. På agendan stod verksamhetsplanering 2019, utvärdering av den nya organisationen och föreningens kursverksamhet – nya rutiner och arbetssätt. Viktiga delar som föreningen tar med sig in i nästa verksamhetsår är att undersöka vad medlemmarna önskar av sin förening, hur vi får fler att använda webbinarier som en naturlig del i kunskapsförmedlingen och att arbetet som sker i sektionerna ska förmedlas på ett tydligare sätt till medlemmarna. Vi uppmärksammade också att lokalavdelningarna har en mycket viktig roll i föreningen. Det är här medlemmarna tydligast upplever att föreningen är till för dem, deras lärande och ger möjlighet till utvidgat nätverk. 2019 jobbar vi hårdare med samverkan i branschen för att ge medlemmarna ännu större nytta.
Är du intresserad av att bli medlem eller engagera dig, tveka inte att höra av dig till oss på info@sgf.net. Vår valberedning söker alltid intresserade medlemmar, såväl löpande under året som inför årsmötet den 13 mars. Läs gärna mer om
vår förening på www.sgf.net.
Minikurser värmer upp inför GD 40 år
Även i år arrangeras dagen-före-GD som bjuder på en rad olika minikurser, presentationer från högskolornas examensarbetare som nominerats till Bästa examensarbete och föreningens årsmöte. Passa på att värma upp inför firandet av Grundläggningsdagen 40 år och mingla med föreningskollegor.
Välkommen att kika på kursutbudet och med din anmälan på www.sgf.net!
Utvecklad Undersökningsportal integreras i Åtgärdsportal
Det har länge funnits ett flertal vägledningar och rapporter om undersökningsmetoder för förorenade områden. Dock finns det ingen generell sammanställning och det är svår-överskådligt med flera olika rapporter som redovisar olika delar av arbetet med undersökningar av förorenade områden. Flera av rapporterna behöver även bearbetas och uppdateras. För att förbättra den rådande situationen och stimulera kunskapsutveckling, vill SGF att det görs en gemensam översikt och handledning för provtagningsstrategier, provtagningsmetoder, fältanalyser och föroreningar. Planen är att utveckla ”Undersökningsportalen” en systerportal till Åtgärdsportalen där aktuella metoder för att undersöka förorenade områden kommer att beskrivas. Materialet kommer att innehålla en hand-ledning över de strategier som finns, i vilka situationer de är lämpliga att använda, och när de är mindre lämpliga, samt vilka metoder som är fördelaktiga att använda för respektive strategi. Undersökningsportalen blir en webbplats som integreras med Åtgärdsportalen. Webbplatsen kommer även uppdateras och kompletteras när ny in-formation blir tillgänglig. Projektet har beviljats ett stort bidrag från Naturvårdsverket och startas nu upp. SGF är med som delfinansiär.
Dela på: