Vinnare i klassen 30 högskolepoäng
Sofia Polo Ruiz de Arechavaleta, Chalmers tekniska högskola
”Multi-criteria analysis of sustainable management practices for polluted road runoff”
Juryns motivering: Examensarbetet behandlar val av teknik för dagvattenhantering i urbana områden. Arbetet har en gedigen teoretisk grund med tydlig koppling till praktiskt utförande. Helhetsbilden är ett examensarbete som innehåller teknik, ekonomi, miljö och sociala faktorer som studeras med multikriterieanalys där olika intressenters bedömningar vägs samman.
Vinnare i klassen 15 högskolepoäng
Nina Vesa och Humam Amouri, Örebro Universitet
”Socialt hållbarhetsarbete – påverkan på den psykosociala arbetsmiljön i byggproduktion”.
Juryns motivering: Examensarbetet uppmärksammar socialt hållbarhetsarbete i byggproduktion. Värdet av detta studeras med beprövad metodik i ett renoveringsprojekt Vivalla, Örebro. Arbetet visar att byggsektorns samhällsengagemang kan ge positiva effekter för samhället i stort, lokalsamhället och byggföretaget. Detta ger inspiration och vägledning för framtida inkluderande byggprojekt. Av de praktikanställda i Vivallaprojektet har flertalet övergått till fasta anställningar.
Hedersomnämnande går till
Rut Näsman och Ingrid Zetterlund, Sveriges Lantbruksuniversitet – SLU Alnarp
”Vinterinstallation i Döbelns park – på jakt efter vinteroptimism i Umeå”.
Juryns motivering: Vinterns skarpa kontraster utgör utgångspunkten för detta examensarbete. Den viktigaste slutsatsen är att det är möjligt att skapa intressanta utemiljöer som fungerar under vinterhalvåret och som kommer att förbättra människors hälsa och vintermentalitet. Arbetet har en tydlig disposition och är lättläst. Författarnas humörkurva under examensarbetets gång bör särskilt uppmärksammas. Examensarbetet väcker läsarens vinteroptimistiska inställning ochtilldelas därför ett särskilt hedersomnämnande av juryn.






